Cuixa de pernil fresca

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

  • Una cuixa de porc d'uns 4'5 o 5 kgr
  • 1 got de vi ranci
  • 2 gots d'oli
  • 2 gots de conyac
  • 1 cullerada de tabasco
  • I cullerada de salsa perris
  • 3 o 4 cebes tallades a trossets
  • 1 cap d'alls
  • 2 fulles de llorer
  • 1 rama de farigola
  • 2 llimones el suc
  • Pebre negre i blanc

14 racions

Utensilis

Una bandeja gran

Elaboració

Agafem la cuixa de porc, la posarem a la safata, i anirem tirant tots els ingredients.
Ho taparem amb paper d'alumini i ho deixarem a la nevera durant 3 dies.
Passat els tres dies ho anirem a coure, ho posem al forn a 180º durant unes tres hores, dependrà de la mida de la cuixa, taparem la cuixa amb el mateix paper de alumini que tapem a la nevera.
De tant en quan amb un collerot anirem tirant el suquet pel damunt i així no sens resseca.
Una vegada cuita ho deixarem que s'arrefredi, passarem la salsa pel colador xines i estarà llest per servir.

4h

Notes

A l'hora d'emplatar, cada un ho fa de la seva manera, jo per exemple, ho tallo com si talles pernil sec, però el tall més gruixut, el suquet per damunt i ho acompanyo amb compota de poma. Os asseguro que està molt bo, es un plat que pots quedar molt be aquestes festes.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2965 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: