Salmó al forn amb salsa de vermut blanc, safrà i espaguetis negres

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 Lloms de salmó fresc d’uns 150 -200 g cadascun
  • 160 g d’ espaguetis negres
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Aigua
  • Oli d’oliva
  • Brins de safrà
  • Pebre vermell en gra

Per la salsa de vermut blanc:

  • 2 Escalunyes
  • ¼ litre de nata
  • 2 Copes de vermut blanc extra sec
  • ¼ de porro
  • Sal
  • Pebre blanc
  • Oli d'oliva
  • Mantega
  • Una cullerada de farina
  • Brins de safrà (opcional)

2 racions

Elaboració

De la salsa de vermut blanc:

Piquem les escalunyes molt petites. També, el porro.
Posem una mica de mantega i una mica d'oli en un cassó.
Coem lentament, les escalunyes i el porro. Hi posem una mica de sal i pebre blanc. Hi afagim la farina i ho deixem reduir.
Afegim el vermut y deixem passar uns minuts.
Incorporem la nata. Deixem reduir a la meitat.
Colem la salsa. Hi afegim uns brins de safrà. Ho deixem reduir uns 10 minuts a foc lent.

Dels espaguetis negres:

En una olla amb abundant aigua, hi posem una mica de sal. Quan bull, hi tirem els espaguetis i els deixem coure el temps que indica el paquet. Els escorrem i reservem.

Del salmó al forn:

Preescalfem el forn a 200 graus. Ruixem una plata especial per a forn amb dues culleradetes d'oli d'oliva. Salpebrem els lloms de salmó . Cobrim la plata amb paper d'alumini i abaixem el forn a 180 graus. El deixem al forn durant 20 minuts. Uns 2 minuts abans, hi posem pebre vermell en gra i uns brins de safrà. El retirem i el deixem reposar uns segons.

Per emplatar:

En un plat a la base, hi posem els espaguetis negres, a sobre un llom de salmó per persona . Ho regem amb la salsa de vermut blanc. Ja es pot servir el plat.

55min


Recepta de cuina de Salmó al forn amb salsa de vermut blanc, safrà i espaguetis negres
Salmó al forn amb salsa de vermut blanc, safrà i espaguetis negres.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1387 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: