Mongetes del ganxet estofades a la riojana

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → La Rioja
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 600 grams de mongetes del ganxet seques
  • Aigua
  • Sal
  • Dues fulles de llorer
  • Quatre alls laminats
  • Pebre vermell dolç
  • Dos xoricets tipus "cantimpalo"
  • Un tròs de cansalada de panxeta talada en dos trossos gruixuts
  • Una orella de porc tallada en tres trossos
  • Un os de pernil
  • Una ceba pelada tallada en dues meitats
  • Oli d'oliva

5 racions

Utensilis

Una cassola metal·lica fonda
Uns estalvis
Una paella petita
Un bol de vidre gran

Elaboració

Primerament, fiquem les mongetes en remull unes dotze hores i les deixem d'un dia per laltre.
En el moment de coure-les, les fiquem en la cassola fonda, juntament amb: l'os de pernil, la cansalada, els xoriçets, el llorer, la ceba, i l'orella de porc.
Deixem que arrenqui el bull, i tot seguit, ho fiquem a foc mitjà fins que les mongetes estiguin mig cuites.
A part, en una paella petita amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els alls laminats, i quan siguin mig rossos, afegim una cullerada de pebre vermell dolç, i ho afegim rapidament a la cassola amb les mongetes abans no s'ens cremi el pebre vermell.
Tot seguit, corregim de sal, ho deixem coure dotze minuts més, i ja ho podrem servir en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota, per tal de no cremar la taula.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4264 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: