Rèmol al forn

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Rèmol d’entre 700 i 900 g, d'Arenys, que a la peixateria ens netegen per fer al forn
  • 4 Escamarlans frescos
  • 2 Gambes fresques
  • 1 Ceba mitjana
  • 2 Tomàquets madurs petits
  • 2 Patates entre petites i mitjanes
  • Oli d'oliva verge
  • Sal i pebre negre mòlt.

2 racions

Elaboració

El rèmol l'he comprat net d'escates i vísceres però amb el cap.
Peescalfem el forn a 180 graus.
Posem en una paella tipus de fer paella: oli d'oliva, la ceba a sobre tallada a rodanxes, les patates a rodanxes, els tomàquets tallats a grills, sal i pebre.
Posem la paella, sense el rémol, al forn uns 15 minuts.
A continuació, salpebrem el rèmol i el posem al forn sobre les patates, ceba i tomàquets.
Hi tirem una mica d’oli per sobre.
Deixem coure 20 minuts (més o menys).
De tant en tant obrim el forn per veure l'estat de cocció, no ens pot quedar massa fet ni cru.
Quan falten uns 5 minuts, hi posem els escamarlans i les gambes.
Per emplatar, netegem d'espines el rémol i anem fent filets, en dos plats.
Al costat hi posem, les patates, ceba i tomàquet amb els dos escamarlans i una gamba per persona.
Ja es pot servir el plat.

45min

Notes

Rèmol.
El rèmol o rom (Scophthalmus rhombus) és un peix de la família dels escoftàlmids i de l'ordre dels pleuronectiformes. ÉS SEMBLANT AL TURBOT DE FORMA, PERÒ LA CARN ÉS MOLT FINA DE GUST I NO TÉ LA GELATINA DEL TURBOT.


Recepta de cuina de Rèmol al forn
Rèmol al forn acabat de fer.
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Rèmol al forn
Rèmol al forn en el plat per degustar-lo.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6876 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: