Gratinat de verdures amb salsa de formatge

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Safata, de forn ben greixada
  • 450 grams de verdures variades, tallades en trossos petits
  • 1 sobre Knorr de salsa de formatge
  • 50 grams de formatge ratllat
  • 2 cullerades de pa ratllat
  • Pebre
  • 10 grams de mantega.

4 racions

Elaboració

Preescalfa el forn a 200 graus.
Greixa la safata.
Col·loca les verdures a la safata, assaona amb sal i enforna fins que estiguin al dente.
Afegeix el contingut del sobre Knorr diluït, d'acord amb les instruccions del paquet.
Barreja el formatge ratllat, el pa ratllat i el pebre i escampa sobre les verdures.
Agrega unes nous de mantega pel damunt.
Enforna a la part superior del forn i gratina durant uns 20 minuts.

Notes

En el cas que no tinguis el sobre Knorr de salsa de formatge, la pots fer de la següent manera:

Talla la mantega a trossos, i posa a fondre en una olla a foc lent.
Regira la farina de blat amb la mantega fosa. Continua batent fins que la farina s'hagi barrejat completament amb la mantega per assegurar-te que el gust farinós hagi desaparegut. Assegura't de mantenir la barreja a foc lent.
Afegeix llet freda a la barreja a l'olla. Bat lentament i contínuament fins que la barreja bulli a foc lent.
Apaga el foc i continua batent entre 5 i 10 minuts més. La salsa ha de quedar amb una textura espessa i suau.
Assaona la salsa amb la nou moscada, sal i pebre. Si ho desitges, també li pots afegir ceba picada, claus, o un full de llorer, però assegura't de col·locar els condiments abans d'afegir el formatge.
Deixa la salsa a foc lent durant 10 minuts, remenant constantment. Entre més pacient siguis batent i deixant bullir la salsa, la textura serà millor.
Col·loca el formatge ratllat en un recipient a part, i esprem una mica de suc de llimona sobre ell. Un ingredient àcid com el vi o suc de llimona assegura que el formatge no es torni fibrós.
Afegeix el formatge ratllat a l'olla. Barreja bé. Assegura't que la calor estigui el més baix possible. També pots apagar el foc i deixar que la calor residual completi el procés de fusió del formatge.
Regira constantment per 5 minuts, fins que la textura de la barreja es converteixi en una salsa suau.


Recepta de cuina de Gratinat de verdures amb salsa de formatge
La foto amb la salsa no ha quedat bé, aquí és abans d'afegir la salsa de formatge
per Joan Corminas

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1718 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: