Quiche de bolets i gambes

Ingredients

  • 1 Fulla rodona de pasta de full
  • 1 Bossa de bolets congelats trossejats
  • 1 Bossa de gambes pelades congelades (+- 250 g).
  • 3 Ous
  • 2 cebes tendres
  • 30 g de mantega
  • 300 cc de nata líquida de cuinar.
  • Sal, pebre blanc i nou moscada.
  • 4 Alls i julivert.
  • Conyac

4 racions

Utensilis

Wok o paella
Motlle baix de 20-22 cms

Elaboració

En un wok o paella hi posem els bolets congelats i els remenam, fins que es descongelin i treguin tot el suc, que l'eliminarem. Afegim un raig d'oli d'oliva, i els saltegem amb un parell d'alls trossejats i quan estiguin gairebé cuits, hi afegirem una mica de julivert picat, i un bon raig de conyac remenant fins que s'evapori. Seguir indicacions de temps de cocció dels bolets indicats a la bossa. Reservam en un bol. Sofregim les dues cebes trossejades amb un raig d'oli i la mantega, fins que estigui daurat, però sense cremar-se. En una paella, posem les gambes pelades, ja descongelades, amb dos alls trossejats, i un raig de conyac (saltegem uns 3 minuts). En un bol, hi posem els tres ous sencers i els batem bé. Hi afegim la nata líquida, una mica de sal i pebre, i ratllem nou moscada al gust. Ho barregem bé. Un motlle baix de d'uns 20-22 centímetres de diàmetre, el freguem amb una mica de mantega perquè no s'enganxi. Hi posem la pasta de full, ajustant-la bé per tots costats. Barregem els bolets amb el sofregit de ceba i les gambes, i ho passem pel wok o paella un parell de minuts perquè quedin ben mesclats. Ho aboquem dins el motlle, mirant que quedi ben repartit per tots costats. Poc a poc hi afegim la barreja de nata i ou, fins que quedi tot cobert. Posem el forn a 200 graus en posició = i ho coem entre 20 i 25 minuts, fins que veiem que la pasta de full està de color torrat. Ho deixem una estona dins el forn apagat perquè acabi de quallar. Ho deixem refredar una estona. A mi particularment m'agrada menjar-ho tebi, però també es bo fred. Espero que us agradi!

1h

Notes

La recepta l'he preparat amb bolets congelats, però també pot fer amb bolets frescos (una barreja de rovellons i llenega blanca i negra està boníssim!).


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3370 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: