Lasanya de col kale i xampinyons

Ingredients

  • 500 grams de col kale arrissada
  • Sal
  • 500 grams de xampinyons de color marró
  • ½ manat de julivert
  • 2 grans d'all
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 60 grams de mantega
  • 30 grams de farina
  • 5 dl de llet
  • 3 dl de brou vegetal
  • 300 grams de formatge per raclette
  • 2 cullerades de puré de tomàquet
  • Pebre negre
  • 250 grams de fulles de lasanya (sense precocció)

4 racions

Elaboració

En una olla gran bull abundant aigua.
Mentrestant, prepara la col arrissada, retira les tiges més gruixudes i talla la resta, en trossos més petits.
Sala l'aigua bullent i aboca la col kale.
Cuina durant 4 minuts a foc fort.
A continuació, aboca la col en un colador, esbandeix en aigua freda i escórrer bé.
Neteja els xampinyons i talla a làmines,
Pica el julivert ben fi.
Pela els alls i talla finament.
En una paella escalfa vigorosament l'oli.
Afegeix els xampinyons i fregeix durant 2 a 3 minuts, fins que quedin daurats.
A continuació, agrega el julivert i els alls i fregeix breument. Agrega el suc de llimona i assaona els bolets amb sal i pebre. Afegeix la col arrissada, ben escorreguda, barreja bé, i reserva.
En un cassó mitjà, fon la mantega i ofega 40 grams de farina en ella.
Aboca la llet i el brou, i sense deixar d'agitar, cou a foc lent durant uns 10 minuts.
Mentrestant, preescalfa el forn a 180 graus.
Tallar el formatge per raclette en cubs petits.
Al final de la cocció de la salsa beixamel, agrega el puré de tomàquet, i assaona la salsa amb sal i pebre.
Estén una mica de salsa beixamel al fons d'una font rectangular, per a forn.
Col·loca una capa de fulles de lasanya, al damunt, algunes verdures amb xampinyons, cubs de formatge, i ruixa per sobre amb la salsa beixamel preparada, repeteix amb més capes fins a acabar tots els vegetals.
L'última capa, ha de ser amb fulls de lasanya.
Ruixa per sobre la pasta la resta de salsa beixamel, que ha de ser abundant, junt amb daus de formatge i flocs de mantega.
Enforna a la meitat del forn, preescalfat a 180 graus, al voltant d'uns 35 minuts, o fins que les fulles de lasanya estiguin cuites i la superfície ben daurada.
Deixa reposar la lasanya uns 10 minuts i ja pots tallar a trossos i servir.
És important que la salsa beixamel sigui més aviat clareta, a fi que les fulles de pasta, es cuinin bé.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1870 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: