Cassola d'arròs negre

Ingredients

  • 400 g d'arròs bomba
  • 1 Sípia gran (1 Kg ), que a la peixateria ens netegen i guarden la tinta
  • 1/2 Kg de musclos
  • 2 Cebes
  • 1 Tomàquet
  • 1,5 l de Brou de peix casolà
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

4 racions

Elaboració

Posem el caldo en una olla i l'escalfem. Tallem el calamar, que ja estarà net, a tires.
Sofregim la ceba en oli d'oliva verge extra, ha de quedar ben rossa. Aquest és el secret de l'arròs, s'ha de fer a foc molt lent i molta estona, remenant de tant en tant perquè no s'ens enganxi doncs amargaria tot el plat.
Mentre es va sofregint la ceba a foc molt lent preparem la sípia, a la peixateria ja ens hauran tret la pell i ens hauran preparat la tinta i la melsa. La tinta va en una bosseta fosca i la melsa és una salsa de color marró amb un intensíssim sabor i aroma marins, dóna als arrossos un toc espectacular.
Netegem sota l'aixeta la sípia.
Reservem la bosseta de tinta i obrim la bossa de la melsa a sobre de la tomata ratllada, la tallem amb unes tisores i deixem caure tota la salsa marró i espesa a sobre el tomàquet , desprès ho barregem molt bé, que quedi ben integrada. Desprès anem tallant la carn de la sèpia a trossos d'uns 2 centímetres de cantó.
Quan la ceba ja està bastant fosca, de seguida hi afegim el tomàquet amb la melsa ben barrejat.
Deixem que el sofregit torni a caramel•litzar-se, que quedi amb textura de melmelada.
Quan el sofregit és a punt, hi afegim la sípia tallada a trossos i deixem que evapori tota l'aigua que deixa anar i ens torni a quedar el sofregit caramel•litzat, a foc baix. Comprovem de sal.
Afegim la tinta al sofregit, amb molta cura obrim la bossa de tinta a sobre d'un plat o un altre recipient. La tallem amb unes tisores i després anem pressionant la tinta amb una cullera contra el plat per fer-la sortir. Afegim la tinta al sofregit i la barregem molt bé.
Mentre, posem els musclos en una cassoleta amb un dit d'aigua. Els coem fins que s'obrin, uns 10 minuts. Els reservem i treiem de la closca.
Afegim l'arròs al sofregit, donem unes voltes per tal que agafi bé els gustos i el color, ho tenim un minutet i desprès apaguem el foc i ho reservem.
Afegim a la paella , l'arròs. Ho remenem. Hi afegim el brou per a arròs negre que hem escalfat. Deixem que es cogui a foc mig durant 20 minuts. Quan falten 5 minuts i tirem els musclos sense closca. Tapem la paella i esperem uns 5 minuts abans de servir-la.

1h 10min


Recepta de cuina de Cassola d'arròs negre
Cassola d'arròs negre.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2181 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: