Supremes de lluç sobre llit d'espinacs amb prunes, gratinades amb allioli de poma
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre supremes de lluç d'uns 200 grams cadascuna (aproximadament)
- Sal
- Farina
- Oli d'oliva
- Allioli de poma (el trobareu a les meves receptes)
- 200 grams de prunes sense pinyol
- 300 grams d'espinacs congelats
- Una ceba picolada
- Aigua
4 racions
Utensilis
Una safata refractària gran
Un cassó gran
Una paella gran
Uns estalvis
Una safata metàl·lica amb un paper de cuina
Dues espàtules planes metàl·liques
Un morter amb la seva ma
Elaboració
Primerament, en una paella amb oli d'oliva, fregim les supremes de lluç salades i enfarinades, fins que estiguin daurades, i les reservem en una safata amb un paper de cuina.
Seguidament, en un cassó amb aigua i sal, escaldem les prunes i els espinacs, uns deu minuts, els colem i ho reservem.
Tot seguit, en una paella amb oli d'oliva sofregim la ceba picolada, i quan està daurada, afegim els espinacs escorreguts i picolats amb l'ajud d'un ganivet.
Tot seguit, afegim les prunes, hi donem unes voltes,i amb aquesta farsa cobrim tot el fondo de la safata refractària.
Seguidament, col·loquem les supremes de lluç ben posades a la safata, i tot seguit les cobrim amb l'allioli de poma, i les gratinem en el forn a 180º, fins que veiem que l'allioli ja està daurat, i ja ho podrem treure-ho a taula amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1486 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.