Pastís de peix de roca amb salsa de crancs i llagostí

Ingredients

  • 600 g de Peix de roca
  • 250 g de Sofregit casolà
  • 250 g de Nata
  • 4 Ous
  • Pa sec
  • Brandi
  • Mantega
  • Anet
  • Sal
  • Pebre
  • Alls
  • 1 Llagostí

Per la salsa de cranc:

  • 12 Crancs
  • 1 Pastanaga
  • 1/2 Porro
  • 1/2 Tall d’api
  • 1 Vaset de vi blanc
  • 6 Cullerades de nata líquida
  • 1 Raig de brandi
  • Oli, sal i pebre

3 racions

Elaboració

De la salsa de cranc:

Escalfem dues cullerades d’oli en una paella i hi afegim la pastanaga, el porro i l’api. Ho deixem estofar durant 5 minuts.
Ho salpebrem i hi afegim els crancs.
Incorporem el raig de brandi, i ho flamegem.
Ho mullem amb el vi blanc i continuem la cocció a foc lent durant 10 minuts.
Passem la preparació per un colador xinés.
Barregem la salsa obtinguda amb la nata líquida
Rectifiquem de sal i ho escalfem 2 minuts més. La reservem.

Del pastís de peix:

Bullim el peix de roca durant uns 7 minuts amb un all.
Retirem el peix i deixem bullir el fumet fins que es redueixi.
En un bol, triturem el peix bullit de roca, sense les espines i a bocins, amb el sofregit, la nata, els ous, el brandi, la sal i el pebre.
Untem mantega en un motlle rectangular de forn.
Ratllem pa sec i l'espolsem pel motlle. Seguidament, hi aboquem tota la barreja triturada.
Posem el motlle al forn durant 1 hora a 180º.
El fumet reduït, el lliguem amb una mica de mantega.

Emplatat:

Un cop el pastís s'ha refredat a la nevera, el tallem i l'amanim amb la salsa de cranc i sobre, hi posem un llagostí que hem saltat en una paella, uns 2 minuts.una mica del fumet lligat amb mantega i anet picat.

30min


Recepta de cuina de Pastís de peix de roca amb salsa de crancs i llagostí
Pastís de peix de roca amb salsa de crancs i llagostí.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4535 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Teresa Vives Mariné diu:
Hola,
He estat regirant per les teves receptes, i et felicito perquè en tens de molt bones.
Faré el pastís de peix que has posat. jo el faig diferent, però també em surt bo.
Salutacions

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: