Fruits secs caramel·litzats

Ingredients

  • Mantega per al paper d'enfornar
  • 150 grams de sucre
  • 4 cullerades d'aigua
  • 300 grams de fruit secs, barrejats
  • 1 culleradeta de sal
  • ½ culleradeta de canyella molta
  • 1 mica de pebre de caiena, o xili molt
  • 1 punta de ganivet de clavell dolor, molt
  • 1 punta de ganivet de cardamom, molt
  • 1 punta de ganivet de gingebre, molt.

4 racions

Elaboració

Folra la superfície de la safata de forn, amb paper d'enfornar.
Greixa bé, el paper de forn, amb la mantega.
Estén uniformement el sucre en una cassola amb el fons gruixut, junt amb 4 cullerades d'aigua i deixa que s'evapori l'aigua, a foc mitja, no l'agitis fins que el sucre comenci a canviar de color.
En el cas que s'aguïn format grumolls, pots afegir una mica més d'aigua.
Quan comenci a canviar de color afegeix la barreja de fruits secs i les espècies.
Agita amb una cullera de fusta, i continua remenant, fins que els fruits secs estiguin ben envoltats amb el caramel i tinguin un bonic color marró.
Col·loca sobre el paper d'enfornar, reparteix per tota la superfície i deixa refredar.
Un cop freds amb un corró de cuina, passa'l pel damunt a fi que és s'aparin els que han quedat enganxats.
Ja estan a punt per poder-los menjar o fer algun bonic paquet per regalar com a record.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1390 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: