Pell de taronja en almívar

Ingredients

  • Pell de taronja
  • Aigua
  • Sucre

Utensilis

Veure foto per el ratllador. (Però recordeu que no és imprescindible)

Elaboració

Fer les tires de pell de taronja amb l'estri apropiat (foto) o, si no el teniu, podeu treure de la pell de la taronja la part blanca, fins que quedi només la part exterior, tan fina com sigui possible.
Llavors la talleu a tires ben primes, i la poseu a bullir amb aigua i sucre a parts iguals. Jo, per la pell d'una taronja, utilitzo 100 cl. d'aigua i 100 grs. de sucre. Si ho feu amb dues taronges... 200 i 200
Que bulli uns 15 minuts a foc baix, i si veieu que evapora massa aigua, afegiu-n'hi més, però afegiu també sucre en la mateixa quantitat.
Quan s'ha fet l'almívar (us en poseu una goteta en els dits, vigilant no cremar-se, i quan faci un filet en separar-los, ja és almívar) ja ho podeu guardar en un pot de conserva, com més hermètic millor, mirant que tota la pell de taronja bullida quedi coberta per el líquid. Si no ha quedat prou almívar, podeu fer-ne una mica més sense taronja, a fi i efecte que dins el pot la pell quedi coberta totalment.
Aquesta salsa es fa servir per acompanyar molts postres: creppes, gelats (sobretot de xocolata, que combina molt bé amb la taronja, o de vainilla). Se m'acut també la gelatina de mandarina (recepta de Nani Nolla), per combinar amb aquesta preparació.

20min

Notes

Com que es conserva amb sucre, podeu tenir-lo a la nevera molt de temps sense que es faci malbé.
És una bona manera d'aprofitar la pell de les taronges que mangem o les que en fem suc, i que normalment llencem.


Recepta de cuina de Pell de taronja en almívar
per Josep Murlà Janó
Recepta de cuina de Pell de taronja en almívar
L'estri per ratllar les taronges.
per Josep Murlà Janó

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5591 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

1 comentaris:

Nani Nolla diu:
Hola Josep,
Tal com dius aquesta pell confitada quedaria bé amb la gelatina de mandarina. Una combinació bastant cítrica. Un altre ús per la pell de taronja, alguna vegada ho he fet, és secar-la i posar-ne als suquets, salses i altres,segons gustos.
Una salutació gastronómica!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: