Truita de patata i ceba

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 600 g de patates
  • 300 g de cebes de Figueres
  • 6 ous
  • Oli d'oliva
  • Sal

4 racions

Utensilis

Una paella que no s'enganxi gens.

Elaboració

Pelem les patates, les tallem a quadrets no gaire gruixuts i les posem a remull.
Pelem les cebes i les tallem en juliana.
Posem una paella fonda al foc amb bastant oli i quan estigui calent, tirem les patates ben escorregudes.
Les deixem fer durant uns 2 minuts, afegim la ceba i salem. Primer les deixem fregir a foc viu i després baixem la temperatura per tal que es coguin bé. Quan les patates estiguin toves, es pot tornar a augmentar la temperatura perquè es torrin una mica.
Deixatem bé els ous, els salem i afegim la barreja de patata i ceba ben escorreguda. Barregem bé.
Posem una paella al foc amb una mica de l'oli de fregir les verdures i quan estigui ben calent, tirem la barreja d'ous patata i ceba. L'escampem bé per tota la paella i remenem a perquè es cualli una mica l'ou.
Desprels deixem de remenar i anem punxant el fons de la truita amb una cullera de fusta, perquè es vagi coent l'ou. Deixem un minut sense tocar la truita perquè es torri una mica. Agafem un plat gros i li posem una mica d'oli perquè rellisqui bé. Li donem la volta i la deixem fer durant un parell de minuts a foc mitjà.
Si al tombar-la veiem que no està prou feta, li podem tornar a donar la volta.
Tanquem el foc i la deixem 2 minuts més a la paella.
La treiem del foc, deixem refredar una mica i ja la tindrem a punt de menjar.

40min

Notes

El pes de les patates i les cebes l'he calculat després de pelar-les.
Les patates i les cebes, un cop fregides, es poden posar en un colador o anar-les treient amb l'escumadera i afegint-les als ous batuts, intentant que no quedin molt olioses.
La truita ha de quedar ben feta per dintre, però a mi m'agrada deixar-la una mica crua.
Per fora ha de quedar daurada, sense que es cremi.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

27459 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Nani Nolla diu:
Hola Àngels,
Una bona truita. Jo també la preparo amb la patata feta al vapor i així no té tant d'oli. Bé la faig d'una manera o d'altre segons les ganes del dia. Aprofito per a dir-te que posis en contacte amb l'organització i et donaran les meves dades. Tinc el llibre a punt.
Una abraçada,
Nani
Josep Murtra Figuerola diu:
Un servidor, cuiner novell que ha entrat per primera vegada en una cuina, ha procurat seguir la recepta al peu de la lletra, i ha sortit una truita apta per a hipertensos.
La sal és a la llista inicial, però després no se' parla més.
A part d'això m'ha sortit força acceptable.
Salutacions.
J. Murtra
Marc Marull Moreno diu:
boníssima. l'he fet quatre o cinc cops i dos d'ells, doblant ingredients. Trobo que es una recepta perfecta. Gràcies

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: