Fideuà de gambes i calamars

Ingredients

Per al fumet de peix:

  • Unes 10 gambes grans
  • Peix de roca, cap de rap, etc.
  • 2 cebes
  • 2 tomates tipus pera
  • 2 alls
  • 1 nyora
  • 1 fulla de llorer
  • 1 tira d'alga kombu
  • Sal marina
  • Oli d'oliva verge extra
  • Aigua mineral

Per a la fideuà:

Ingredients per a 2/3 persones:

  • 1 ceba
  • 1 all
  • 1 tomata madura tipus pera
  • 1 nyora
  • Pimentó roig en pols dolç
  • 6 calamars menudets
  • 10 gambes grans pelades
  • Fumet de peix
  • Fideus del número 2
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal marina

3 racions

Elaboració

Per al fumet de peix:

Pelem les gambes i en posem els caps i les pells a la cassola, i les sofregim xafant els caps amb una massa de morter. Les gambes pelades, les reservem per a la fideuà. Hi afegim la ceba en trossos, els alls sencers amb un tallet i després les tomates pelades també en trossos. Ho sofregim tot una mica amb un pessic de sal i hi incorporem el peix, el llorer, la nyora i la tira d'alga kombu. Ho cobrim bé d'aigua i ho fem bollir uns 20 minuts; no posarem la sal encara per tal que tots els productes solten les vitamines i els minerals. Després de posar la sal ho fem bullir uns 15 minuts més i ja estarà llest el fumet. Aquest fumet té un sabor intens de marisc i està molt bo. Per si sol el podem utilitzar per fer una sopa amb pasta de primer plat.

Per a la fideuà:

En primer lloc, piquem finament la ceba i la sofregim, i hi afegim també l'all ben picat. Quan el sofregit agafe un color dauradet, hi incorporem la tomata ratllada o triturada. Netegem els calamars per dins i els tallem en rodanxes o en trossets (sense treure'n la pell, ja que deixa un color rosadet a la fideuà i un sabor molt bo) i els incorporem a la cassola. Per últim posarem les gambes pelades (les pells les haurem aprofitat per a fer el fumet) i la carn de la nyora que haurem bullit en el fumet de peix i/o una punteta de pimentó. Ho remenem tot molt bé i hi afegim els fideus (una mica menys d'un got per persona; jo de vegades, per por de fer-ne poc, me'n passe i me'n sobra un plat, per això he posat que és per a dos o tres persones).
Sofregim un poc els fideus i hi afegim el fumet de peix, que tindrem ben calent. Jo pose més o menys la mateixa mida que de fideus, i després vaig afegint-ne a mesura que en necessite. És un plat molt agraït, ja que va tot pelat i està molt gustós. Espere que vos agrade.


Etiquetes:                   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

10517 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

3 comentaris:

Ganxeta diu:
Tens raó que és un plat molt agraït i fer un bon fumet de peix, tampoc és tant difícil. Animeu-vos a fer-ho, ja veureu que bo queda.
No sé per que als restaurants et serveixen allioli per acompanyar. Jo prefereixo assaborir el gustet de peix que tenen sense afegir-hi res més.
Asela Masià diu:
Gràcies pel teu comentari, Ganxeta. És veritat, sense all-i-oli s'assaboreix més la fideuà, sobretot si està bona.
Quim Lleonart diu:
Amigues Ganxeta i Asela Masià, en molts restaurants, et posen allioli, perquè el fumet que fan a vegades no tenen els gusts del que fem a casa nostre, i així ho disfressen.
Rebeu una salutació. Quim.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: