Arròs de peix a la catalana

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Una ceba mitjaneta o dues de tendres (millor)
  • Dos alls tendres
  • Una tomaca madura i dolça mitjaneta
  • Una copeta de conyac
  • Sis tasses d'arròs
  • Un grapadet de pèsols
  • All i julivert picats
  • Un polsim de pebre vermell o uns filets de safrà
  • Sis escamerlancs mitjanets
  • Mig quilo de musclos
  • Un garpadet de xirles
  • Sis llagostins mitjanets
  • Quatre sípies o calamars
  • Peix per fumet
  • Oli d'oliva verge, sal i aigua.
  • Una llimona

6 racions

Utensilis

Un ratllador o picadora, una paella per arròs, i una olla pel fumet.

Elaboració

Farem un fumet amb el peix de roca, i una fulla de llorer.
En una paella per arròs, posarem oli i les sípies o calamars fets a trossets.
Quan s'hagin begut el seu suc, ho retirarem.
A la mateixa paella, hi posarem la ceba trinxadeta molt petita.
Quan comenci a rossejar, hi afegirem els alls, i al cap de dos minuts, hi posarem la tomaca triturada, i també els pèsols.
Quan ho tinguem al seu punt, hi afegirem la sípia o calamar que hem reservat, i hi tirarem el conyac, deixant que cogui uns minuts més.
Afegirem aleshores l'arròs i el pebre vermell, ho sofregirem junt durant pocs minuts.
Haurem obert els musclos i les xirles al vapor, hi els hi posarem (els musclos amb una sola closca).
També hi afegirem aleshores els llagostins i escamerlancs, i ho cobrirem amb el fumet. (Dues tasses de brou i poc més, per una tassa d'arròs).
Deixarem que bulli de dotze a quinze minuts, i ho deixarem reposar uns cinc minuts més, per tal que es begui tot el brou.
Espolsar-ho amb all i julivert picats quan faltin cinc minuts per acabar la cocció.

1h

Notes

El peix o marisc que hi posem, pot variar segons el gust de cadascú.
Podem servir-ho com a plat únic, acompanyat d'una amanida verda amb tomàquet, enciam, olives verdes i negres, cogombre, i ceba, o el que volguem.
També podem adornar la paella amb trocets de llimona.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

13335 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: