Tronc de Nadal

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 150g de farina
  • 225g de sucre
  • 4 o 5 ous
  • 150g de mantega
  • 250ml de nata líquida
  • 500 g de xocolata

Elaboració

Primerament, hem de preparar el pa de pessic. Per això, batem els ous amb 150g de sucre, després anem afegint uns altres 150g de farina pausadament per no crear grumolls. Llavors fonem 100g de mantega en el microones i l’afegim.
Quan ja sigui una crema espessa, l’estenem sobre paper de forn, de manera que ens quedi una capa ni molt fina ni molt gruixuda, d’un mil•límetre de grossor més o menys.
Llavors la posem al forn a 200ºC durant uns 5 o 7 minuts, sempre amb compte de que la massa no se’ns torri per que sigui fàcil enrotllar-la després i no se’ns trenqui. Si fa falta val més que quedi crua que massa feta.
Seguidament fonem la xocolata al microones. El tipus de xocolata va a gust del consumidor, ja que si us agrada més la xocolata amb llet, us convido a utilitzar xocolata amb llet desde l’inici en comptes d’utilitzar la xocolata de postres convencional i després afegir-hi llet, ja que possiblement quedarà massa líquida.
En una cassola a banda, i tirem la nata líquida, quan bulli i afegim 75g de sucre i els dissolem. Fet això afegim la xocolata fosa i per acabar i afegim 50g de mantega, també fosa prèviament al microones. Barregem per que quedi una crema consistent. I llavors deixem que es refredi dins del frigorífic.
Al cap d’una estona, estenem per sobre del pa de pessic una capa de xocolata, més o menys del mateix grossor que el pa de pessic. Seguidament, ve la part més complicada i el que li dóna dificultat aquest plat. Amb molta cura, cal enrotllar el pa de pessic de manera que no se’ns trenqui. És complicat, però si se’ns trenca després ho podrem dissimular quan ho cobrim de xocolata.
Quan ja el tinguem enrotllat, amb compte el fem rodolar pel marbre de manera que agafi una consistència i no se’ns obri. I finalment el cobrim amb la resta de xocolata que ens quedava amb l’ajut d’una cullera, en aquest últim pas és on podem dissimular les esquerdes en el cas de que hagin sorgit a l’hora d’enrotllar.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2525 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: