Escamarlans amb allioli suau

Ingredients

  • 4 escamarlans grossos per persona (o els que vulgueu)
  • 1 tassa grossa d’ allioli suau
  • Sal
  • Pebre (opcional)

Elaboració

Amb unes tisores obriu els escamarlans per la panxa, i si són grossos, els partiu per la meitat amb un Ganivet esmolat i hi afegiu una mica de sal, i, opcionalment, pebre els poseu a una safata d’anar al forn, de panxa enlaire els gratineu, fins que veiem que ja son cuits (depèn de la mida però es fan molt ràpid),

Seguim dos procediments:

1) Amb el suc que hi ha a la safata, hi negueu una cullerada d’allioli, i els amaniu per l’obertura que tenen a la panxa o napeu cada meitat.
2) Feu un allioli suau (fregant amb all el morter i fent una maonesa), o bé afegint-hi nata (mussolina d’ all).

Notes

La recepta us serveix per altres mariscs, com gambes, llagostins, llagostes, etc. Són famosos les llagostes de Menorca, els llagostins de l’ Ebre i les gambes de Palamós, Arenys de Mar o Dénia. De tots aquests crustacis, un dels millors que podem trobar congelats és, justament, l’ escamarlà, ja que conserva molt bé el seu gust i textura.
Podeu fer la mussolina de la següent forma: 10 grans d’all petits,3 decilitres d’oli d’oliva, 3 decilitresde nata líquida. Peleu els alls i escaldeu-los en aigua. Si tenen grills, traieu-los.
A continuació confiteu-los en oli d’oliva a foc molt baix durant uns 10 minuts. Traieu els alls i reserveu l’oli.
Poseu a coure els alls amb la nata, deixant reduir-la una mica. Tritureu el conjunt i afegiu-hi a raig fi l’oli prèviament reservat.
Una opció més senzilla és fer un allioli amb els alls millor escaldats o escalivats i afegir-hi nata, directament.

Recepta publicada al DGS per en Jaume Fàbrega.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1712 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Diari Gran del Sobiranisme diu:
Recepta publicada al DGS per en Jaume Fàbrega.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: