Patates a la riojana

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: La Rioja
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 Kg. de patates noves
  • 2 xorissos (tipus de la zona, gruixudets)
  • ¼ de Kg. de costella de tocino tallada a daus
  • 2 o 3 grans d’alls macos
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 fulla de llorer
  • Pebre roig
  • Oli
  • Sal
  • Aigua (millor si guardes el líquid de les mongetes, col, etc. del dia anterior)

4 racions

Utensilis

Cassola

Elaboració

Ratlleu la ceba i el pebrot verd i ho poseu a sofregir amb oli, una mica de sal, all i llorer. Afegim la costella de tocino. Fem un bon sofregit. Pelem i trenquem la patata i l’afegim al sofregit, amb el xorís a tallat a rodanxes. Ho cobrim amb el brou de les verdures, tirem el pebre roig i ho deixem al foc durant 40 minuts en un foc no molt ràpid.

Notes

Per xupar-vos els dits! El resultat és excel·lent!
Podeu duplicar la quantitat del sofregit i afegir patates per una menjada al cap de 15 dies o quan vulgueu. Aquesta és la meva interpretació d'una recepta menjada al Parador Nacional de Santo Domingo de la Calçada. I funciona! Me la van servei r a l'agost, però és més apropiada per al temps de més fred.


Recepta de cuina de Patates a la riojana
Patates a la riojana.
per Loreto Meix

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2262 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: