Melva a l'estil japonès

Ingredients

  • 1 Melva
  • 50 grs. de jengibre aprox.
  • 1 ceba tendra.
  • 1 llimona.
  • 2 cullerades soperes de sucre.
  • 4 cullerades soperes de soja.
  • Oli de sèsam (sinó en tenim, d’oliva).
  • Sèsam.

2 racions

Elaboració

- Posem en un recipient les quatre cullerades de soja, el sucre i el jengibre ratllat; ho mesclem tot.
- Tallem la melva en dos lloms, i els deixem marinant amb la mescla preparada durant uns 20 minuts.
- Mentre la melva es va impregnant amb el gust del marinat, farem aros amb la ceba tendra, però només ens quedarem amb la part verda de la ceba (tija).
- Exprimim la llimona a sobre dels aros de ceba per a què aquests es macerin.
- Posarem la paella al foc a la máxima potencia amb l’oli de sèsam.
- Saltejarem un grapat de llavors de sèsam que quedin torradetes.
- A continuació saltejarem els lloms de melva (volta i volta), afegint-hi un punt de sucre.
- Servirem la melva amb el sèsam per sobre, acompanyat dels arets de ceba tendra i quatre gotes de la mescla del marinat.

30min

Notes

- La melva com a peix blau que és, és molt sana i ens surt més econòmica que el bonítol.
- Important que la carn de dins quedi molt crua (millor haver-la congelat abans per evitar els ara famosos “anisakis”).
- Jo la cuino i serveixo amb l'acompanyament del grup musica Pizzicato five, concretament el serveixo amb el tema "twiggy twiggy". http://www.youtube.com/watch?v=z22nzBVLCto


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3217 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: