Canelons amb tòfona

Ingredients

  • Una capsa i mitja de canalons
  • 300 g de carn de vedella
  • 300 g de carn de porc
  • 300 g de pollastre sense os
  • 1 botifarra crua
  • 100 g de cansalada viada
  • 500 g de cebes de Figueres
  • 50 cc d'oli
  • 40 cc de conyac
  • 1 got de brou
  • 10 g de tòfona
  • Formatge Emmental ratllat
  • Mantega,sal i pebre

Per a la beixamel:

  • 750 cc de llet
  • 50 g de farina
  • 60 g de mantega
  • Sal oli i nou moscada

9 racions

Elaboració

Per fer el farcit:

Tallem les carns a trossets no gaire petits.
Posem una cassola al foc amb l'oli i hi posem la carn salpebrada i la ceba tallada en juliana.
Quan arrenca el bull, li tirem el conyac i deixem que s'evapori.
Tirem el got de brou i quan torni a arrencar el bull deixem la cassola a foc mitjà durant 15 minuts. Fiquem la cassola al forn (a dalt i a baix) i la deixem coure durant uns tres quarts d'hora més.
Si veiem que s'enganxa, li tirem un gotet d'aigua. Al final de la cocció no ha de quedar gaire suc. La carn ha de quedar daurada.
Si li volem afegir carn d'olla que tinguem, li posarem uns deu minuts abans d'acabar la cocció per tal que es barregin els sabors.
Ratllem la tòfona i la barregem amb la carn.
Passem la barreja per la picadora i reservem. Afegim unes cullerades de beixamel per fer la massa més sau. La deixem refredar a la nevera.
Quan puguem treballar la massa, farem una mena de croquetes d'uns 35 g. per a cada canaló i les reservem.

Per bullir els canalons:

Posem aigua abundant al foc amb sal i una mica d'oli.
Quan l'aigua bulli, tirem els canalons d'un en un, remenant sovint perquè no s'enganxin.
Els deixem coure durant 12 0 13 minuts. Els escorrem i els deixem una estoneta amb aigua freda.
Preparem un drap de cotó i est coloquem l'un al costat de l'altre. Els eixuguem per sobre amb paper de cuina.
Posem al mig de cada canaló la farsa i els enrotllem.

Per fer la beixamel:

Posem la mantega en una paella i quan està calenta li afegim la farina i la fem coure a foc baix, durant un parell de minuts.
Li tirem la llet calenta i la deixem bullir, sense deixar de remenar, fins que espesseixi una mica. Afegim sal i nou moscada.
Jo aquesta cocció la faig a la Termomix, però la podem fer en una paella fonda.

Cocció:

Agafem una plata fonda i li posem una base de beixamel.
Coloquem els canalons en fila, no gaire junts, i els cobrim amb la beixamel.
Posem el formatge ratllat per sobre i també li posem trossets de mantega escampats per sobre.
Els deixem coure al forn (a dalt i a baix) i els deixem fer fins que estiguin daurats.

2h

Notes

Aquests canalons surten molt gustosos. Jo els faig sempre a ull, però avui he volgut anotar les proporcions.
Les mesures de carn són per una capsa i mitja de canalons, aproximadament.
Si a més de les carns fresques fem servir carn d'olla, haurem de menester mes canalons.
També es pot afegir un cervell bullit.
Jo acostumo a afegir a la massa un 10% de beixamel. Es pot posar beixamel embotellada.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6660 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: