Fideus a la cassola amb fruits del mar

Ingredients

  • 3 cebes mitjanes.
  • 2 dents d’all.
  • 8 tomàquets madurs ratllats (no gaire grossos).
  • 0,75 litres de fumet de marisc.
  • 250 grs. de fideus perla.
  • 250 grs. de gambes fresques.
  • 250 grs. de musclos de roca.
  • 250 grs. de xirles.
  • All i oli (2 ous, 100ml d’oli de girasol, sal i una dent d’all matxacada).
  • Oli d’oliva i pebre.

4 racions

Elaboració

- Posem un rajolí d’oli a la cassola, marquem les gambes a foc viu i les reservem.
- Aprofitem aquest oli per sofregir-hi la ceba lentament (hi afegirem sal perquè sui).
- Quan porti 15 minuts i afegim els alls laminats.
- Quan la ceba ja estigui ben rossa hi afegirem els tomàquets ratllats (sense la pell).
- Quan el sofregit estigui a punt hi afegirem els fideus i els daurarem una mica; mentrestant farem bullir el fumet.
- Mentrestant posarem les xirles amb un rajolí de vi blanc a foc fort per tal que es vagin obrint (les haurem tingut abans amb aigua i sal perquè estiguin ben netes i no portin sorra).
- Obrirem també els musclos en un recipient tancat perquè es facin al vapor (quan es comencin a obrir apaguem al foc. Queden més bons mig crus).
- Afegirem el fumet i esperarem uns 7-8 minuts fins que els fideus estiguin “al dente” (salpebrarem al punt).
- Quan estiguin els quedi un minut hi afegirem els musclos, les xirles i un rajolí de l’aigua dels dos (la dels musclos la colarem que porta impureses). També hi afegirem les gambes i apagarem el foc.
- Servirem la cassola amb l’allioli enmig (si pot ser fet a mà)

1h 30min


Recepta de cuina de Fideus a la cassola amb fruits del mar
Fideus a la cassola amb fruits del mar
per En Cendrowsky

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2804 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Josuè O'Donell diu:
Aquesta foto està torta, oi?
En Cendrowsky diu:
Ara que ho dieu, potser una mica si..

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: