Amanida de faves, un plat pecaminós

Ingredients

  • 800 g de faves sense tavella (o uns150 gper persona)
  • Unes fulles d’ enciam
  • 1 tallada de pernil salat o serrà (aproximadament)
  • 1 branca de menta
  • 4 cullerades d’oli d’ oliva extra verge
  • 2 cullerades de vinagre (de Xerès, de Banyuls, de cava)
  • 3 o 4 fulles de menta fresca
  • 1 culleradeta de mostassa blanca o d’estragó (opcional)
  • Sal, un pols de sucre,pebre

Elaboració

Prepareu una salsa amb l’oli, el vinagre, la mostassa, el pebre,la menta ben picada, el sucre i la sal, tot batent-la en un bol. Feu bullir les faves, sense tavella,amb aigua, sal i un brot de menta, mirant que quedin lleugerament grenyals. Deixeu-les refredar.
En una enciamera barregeu les faves, l’enciam tallat a la juliana, el pernil (opcionalment amb una mica de gras) tallat a tiretes. Amaniu-ho amb la salsa vinagreta que heu preparat.

20min

Notes

Heu d’ utilitzar faves petites, molt tendres: es troben al mercat a partir del gener, fins a la Primavera.
També n’ hi ha de pot, conservades al natural (algunes procedents de Xile, excel·lents) o en oli. Comercialment solen tenir el nom de “faves baby” -per cert, la més típica expressió amorosa de la llengua anglesa!-. Així doncs, queda comprovat que les faves són eròtiques. No obstant, sempre que es pugui, és millor fer-les sevir fresques o, si de cas, congelades.
Podeu canviar el tipus d’ enciam: llarg, meravella, francès, trocadero, així com canonges, fulla de roure, radichio, xicoira, rúcula, etc.

Article complert publicat al DGS per en Jaume Fàbrega.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6580 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: