Rap a la cassola

Categoria:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Una cua de rap de mig kilo.
  • Oli
  • Sal
  • Pebre variada de molinet
  • Farina

Per la picada:

  • Una dent d'all
  • Una torrada amb cereals tipus "Ortiz"
  • Julivert
  • Sal
  • 6-8 Ametlles naturals -sense torrar-
  • Vi blanc

2 racions

Utensilis

Una cassola de fang
Morter i mà de morter
Una picadora tipus "1-2-3", si en tenim (opcional)

Elaboració

Un cop tenim el rap ben net i tallat a rodantxes, el salpebrem, el pasem per farina i el posem a la cassola amb l'oli i el fregim una miqueta -a foc suau-.

De mentres, preparem la picada:

En un morter, fiquem la dent d'all ja trossejat petit. El piquem amb la mà de morter. Afegim una mica de sal, la torrada i seguim picant fins que quedi tot ben esmicolat. Incorporem el julivert tallat a bocins petits i ho piquem una mica més. Incorporem les ametlles crúes -es pot fer amb torrades com tota la vida, però jo no en tenia i en vaig posar de crúes, que va quedar bó igual-. Abans de posar les ametlles, per facilitar la feina d'esmicolar-les, les podeu passar primer per "l'1-2-3" si en teniu i així us quedarà millor.
Ho matxaquem tot bé i afegim una mica del suc que ha anat deixant el rap i, finalment, hi afegim una mica de vi blanc al morter i ho barrejem tot bé.
Incorporem la picada al rap, que haurem estat vigilant de tant en tant i tombant-lo en vàries vegades mentres feiem la picada.
Afegim una mica d'aigua si ens ha quedat una mica espès i ho deixem a foc lent, tapat, durant 15 minuts aprox.
Ens cuidarem de sacsejar la cassola de tant en tant.

35min

Notes

Podeu fer servir les ametlles torrades de tota la vida per la picada, ja que sempre serà més fàcil esmicolar-les.
En comptes de la torrada tipus "Ortiz" podeu fer servir també els bastonets de pà que vénen amb els preparats de picada.


Recepta de cuina de Rap a la cassola
Rap a la cassola.
per Yolanda grau

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

27394 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Josep banyeres morell diu:
Avui faig la recepta ja et dire com ha sortit
Cinto Vilamala Terricabras diu:
Ha quedat molt bo i fàcil de fer. Gràcies.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: