Medallons de rap amb salsa de calçots i boletes de patata

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Una cua de rap de un quilo i mig
  • Quatre patates grans
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Vi blanc
  • Salsa de calçots (la trobareu a les meves receptes)

4 racions

Utensilis

Una safata plana per anar al forn
Quatre plats de porcellana ben bonics
Un estri per buidar fruites
Un ganivet per filitejar
Una puntilla per pelar les patates
Un cassó per la salsa

Elaboració

Primerament, netegem la cua de rap, i amb l'ajud d'un ganivet per filetejar, tallem la cua a lo llarg per banda i banda, tot fent com dos lloms de la cua. Tot seguit ho tallem en medallons d'un dit de gruix aproximadament, els salpebrem, els reguem amb un raig de vi blanc i oli d'oliva, i els enfornem a 180º, uns deu minuts, i els reservem.
A part, preparem la salsa de calçots tal com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem calenta en el cassó.
A continuació, pelem les patates, i amb l'estri de buidar anem fent boletes, ( unes quaranta en total), i les fregim en una paella a foc més aviat baix, fins que són dauradetes, i les reservem. Un cop fregides, les espolsem amb una mica de sal.
Un cop cuits els medallons de rap, en un plat ben bonic, posarem quatre medallons al cap damunt del plat, i els cobrirem amb la salsa de calçots ben calenta.
A la part de baix del plat, farem com una piràmide amb les boletes de patata, i ja tindrem el plat llest, per servir a taula.

1h


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1426 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: