Rajada en escabetx, amb mongetes del ganxet saltades

Ingredients

  • 200 grams de mongetes del ganxet cuites
  • Vuit trossos de rajada de 200 grams aproximadament
  • Picada d'all, oli i julivert, (feta amb la batedora elèctrica)
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Dos gots d'aigua
  • Dos gots de vinagre
  • Un got de ví blanc
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Una cullerada de pebre vermell dolç
  • Farina
  • Un brot de farigola
  • Un brot de romaní
  • Dues fulles de llorer
  • Una cabessa d'alls tallada en dues meitats
  • Dues pastanagues tallades en rodelles
  • Mitja branca d'àpi tallada en dues meitats

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Paper de cuina
Una paella gran

Elaboració

Primerament, agafem la rajada, la salem, l'enfarinem i la fregim amb oli d'oliva només una mica i la reservem damunt el paper de cuina.
A part a la cassola de terrissa amb un raig d'oli, fregirem: totes les herbes, les verdures i un grapat de grans de pebre negre. Quan tot plegat és mig fregit, afegim el vinagre, el vi blanc i una cullerada de pebre vermell dolç. Tot seguit, afegim l'aigua, corregim de sal i deixem que cogui tot plegat uns quinze minuts més.
A continuació, afegim els talls de rajada i a foc més aviat baix deixem coure uns deu minuts més i ja ho tindrem a punt per servir.
En una paella amb un raig de picada, saltem les mongetes del ganxet, i quan són fregides les reservem. En el moment de servir el plat, posem dos talls de rajada per persona amb una mica del suc d'escabetx pel damunt, i al costat, un niu de mongetes saltades, i ja ho podrem servir a taula.

1h


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1768 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: