Frit mariner

És un plat típic de Mallorca. Malgrat el podem fer tot l'any ja que trobem tots els ingredients en les botigues de congelats, recomano fer-lo en primavera per mor que la majoria de les verdures emprades són d'aquesta estació, o sigui, de temporada.

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Mallorca
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 sípia mitjana
  • Cues de gamba pelades
  • Musclos
  • 4 Patates del bufet mitjanes
  • 6 grells o cebes tendres
  • 4 alls tendres
  • 3 carxofes
  • 150g de pèsols
  • 1 bitxo(o 2 depenent si vos agrada més coent)
  • 1 manat de fulles de fonoll tendres
  • Sal i oli d'oliva

4 racions

Utensilis

Greixonera (cassola i si és de fang, millor) i paella

Elaboració

Preparatius:

Fem els musclos al vapor. Una vegada fets, separem la carn i els reservem.
Tallem la sípia, prèviament netejada, a daus.
Pelem les patates i les tallem a daus de la mateixa mida que els de la sípia. Els posem en un bol amb aigua per tal que llevar-lis la fècula.
Netegem les cebes tendres o grells i les tallem a rodanxes fines tant la part blanca com la part verda.
Netegem els alls tendres i els tallem, només la part blanca, a rodanxes com ho hem fet amb les cebes o els grells.
Pelem les carxofes fins arribar al seu cor. Les tallem a làmines fines (mig centímetre, més o manco)
Traiem les llavors del o dels bitxos i els tallem ben fins.
Tallem les fulles de fonoll ben finetes.

Elaboració:

Necessitem una greixonera (una cassola i si és de fang, millor) i una paella.
Fregim a la paella amb bastant d'oli les patates. Hem de procurar que quedin fetes però no daurades de fora. Les dipositem a la cassola. Traiem part de l'oli de fregir les patates de la paella i procedim a fregir la sípia amb el bitxo. Ho fem a foc més aviat lent per tal que no s'aferri. Al cap d'uns cinc minuts, afegim les cebes i els alls tendres i ho remenem. Al cap de tres o quatre minuts, hi afegim les carxofes i tornem a remenar. Al cap de cinc minuts, hi afegim els pèsols, les cues de gambes, els musclos i el fonoll, li posem sal i tornem a remenar. Tapem la paella i deixem que es vagi fent a foc lent remenant de tant en tant per tal que no s'aferri. Quan veiem que tots els ingredient estan tendres, ho passem a la cassola de fang on hi ha les patates, ho remenem tot, la posem al foc, la tapem i deixem que faci un bull tot plegat duran uns cinc minuts.
S'ha de servir calent.

2h

Notes

A part de la sípia, gambes i musclos, també es pot fer amb pop, calamars, rap, mussola...


Recepta de cuina de Frit mariner
Frit mariner
per Salvador Colomer Costa
Recepta de cuina de Frit mariner
Frit mariner. Detall.
per Salvador Colomer Costa

Etiquetes:             Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6940 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: