Lachsanya (lasanya de salmó)

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • oli d'oliva
  • 1 ceba, finament picada
  • 300 g de bròquil, a rodanxes fines
  • 3 cullerades d'aigua
  • 200 g de tomàquets xerri tallats a quarts
  • 2 cullerades de farigola, finament picada
  • ½ culleradeta de sal
  • Una mica de pebre
  • 2 dl crema fresca
  • 2 dl de brou de verdures
  • 1 llimona orgànica, només la pela ratllada
  • ¼ culleradeta de sal
  • mica de pebre
  • 500 g de filet de salmó sense pell, capa fosca de greix
  • ¼ culleradeta de sal
  • 9 fulls de lasanya verda
  • 150 g de mozzarella, finament esmicolada
  • 2 pessics de sal
  • mica de pebre

4 racions

Elaboració

Calenta l‘oli.
A foc suau ofega la seba en l'oli, agrega el broquil, cou uns instants i afegeix aigua fins que cobreixi el bròquil, blanqueja uns 3 minuts, barreja amb els tomàquets i la farigola i assaona.
Barreja la crema fresca, el brou, la pela de llimona i assaona al gust.
Talla el salmó longitudinalment en tres tires i cada tira talla transversalment en trossos d'1 cm de gruix, assaona amb sal i elimina la capa fosca de greix.

Distribució de les capes:

Col•loca 4 cullerades de salsa de crema fresca en la forma preparada.
Primera capa: 3 fulles de lasanya, 6 cullerades de salsa de crema, la meitat del salmó, la meitat de la barreja de verdures i al damunt 6 cullerades de salsa de crema fresca.
Segona capa: 3 fulles de lasanya, 6 cullerades de salsa de crema, la resta del salmó i de la barreja de verdures, al damunt 6 cullerades més de salsa de crema fresca.
Tercera capa: 3 fulles de lasanya, 6 cullerades de salsa de crema, mozzarella i assaona amb sal i pebre al gust.
Finalment, sobre la mozzarella, la salsa romanent.

Gratinat:

Escalfa el forn a 200 graus i gratina uns 30 minuts a la meitat inferior del forn.
Treu del motlle i deixa reposar breument abans de servir.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2518 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: