Mandonguilles de pollastre a la jardinera, amb fredolics

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Quatre pits de pollastre de mida gran
  • Tres talls de cansalada de panxeta, sense cotna
  • Fredolics en conserva,( dos pots petits, o un de mitjà)
  • Una bossa de farnat de verdures congelat,( ensaladilla russa) de mig quilo
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Julivert picolat
  • Dos ous sencers
  • Farina
  • Un rosegó de pa sec
  • Un raig de llet
  • Un all pelat , ratllat
  • Dues fulles de llorer
  • Tonàquet ratllat,( pot ser de pot)
  • Un got de ví blanc
  • Una copa de conyac
  • Aigua
  • Pebre negre en pols
  • Una ceba picolada
  • Tres alls pelats aixafats

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa, de mida gran
Una paella gran, per fregir les mandonguilles
Un atuell gran, per fer les mandonguilles
Un bol mitjà

Elaboració

Quan anem a comprar tant els pits de pollastre com la cansalada, demanem que ens ho passin tot plegat per la trinxadora. Un cop a casa, agafem la barreja de les carns, ho posem en un atuell, i passarem a preparar les mandonguilles.
Barregem amb les mans ben bé les carns, ho salpebrem, hi afegim dos ous sencers, el julivert picolat, l'all ratllat, i un rosegó de pa sec, remullat previament amb llet i escorregut.
Un cop tot ben remenat, ho deixem reposar una estona llarga abans de fer les mandonguilles.
A part, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, els alls aixafats i les fulles de llorer. Seguidament, afegim el tomàquet, ho remenem una mica i tot seguit, aboquem la copa de conyac i un got de ví blanc. Quan ha reduit, aboquem l'aigua necesaria per fer les mandonguilles i deixem que arrenqui el bull.
A continuació, afegim la bossa de farnat, els fredolics i deixem que cogui tot plegat, fins que sigui cuit. A part, fem les mandonguilles de mida mitjaneta, les passem per farina i les fregim amb força oli d'oliva. A mesura que les fregim, les anem posant a la cassola, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més, i ja ho tindrem llest per treure a taula en la mateixa cassola.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1423 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: