Albergínies espesses

Categoria:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Albergínies
  • 2 cebes
  • Brou de carn gras
  • Formatge d’Aragó ratllat
  • Rovells d’ou
  • Celiandre sec picat
  • Nou moscada
  • Alcaravia
  • Clavells de girofle
  • Canyella

Per a la llet d’ametlles:

  • Ametlles blanques picades
  • Brou de xai o de gallina

Elaboració

Peleu les albergínies i poseu-les en aigua freda.
Després, bulliu-les en un brou de carn ben gras amb dues cebes.
Remeneu-ho contínuament amb una cullera de fusta. A part, feu la llet d’ametlla: piqueu les ametlles i poseu-les en un brou de xai o gallina. Coleu-les amb estamenya. Quan les albergínies siguin gairebé cuites, afegiu-hi la llet d’ametlles i deixeu-ho acabar de coure. Afegiu-hi el formatge ratllat d’Aragó i remeneu-ho molt bé.
Un cop ben desfet, afegiu-hi els rovells d’ou, el celiandre sec i picat, la nou moscada, l’alcaravia, la canyella i els clavells de girofle, tot ben picat.
En el moment de serviu-ho, poseu per sobre formatge ratllat d’Aragó.

Notes

El celiandre o cilantre, l'alcaravia i els clavells de girofle els podeu adquirir als herbolaris.

Recepta medieval extreta del Llibre del Coch, (segle XV)


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1764 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: