Calamars a la romana

Ingredients

  • 400 g de calamars frescos grans sense potes
  • Ous
  • Farina
  • Oli per fregir
  • Sal
  • 1Llimona

3 racions

Elaboració

-Rentem bé els calamars, per dins també. Ens ho pot fer la peixateria. Només utilitzarem els tubs del calamars i descartarem les potes i les ales. Uns 2 minuts ( són grans ).
-Agafem un ganivet o unes tisores, i tallem anelles de calamar d’uns 2,5 cm. Uns 2 minuts més.
-Prepararem l'arrebossat. Batem un parell d'ous en un plat fondo o un bol. Hi posem farina i sal. Ho remenem bé fins a obtenir una pasta amb una certa textura, que no és ben bé líquid però tampoc sòlid. Uns 6 minuts.
-Posem a escalfar una paella amb abundant oli per fregir.
-Salem les nostres anelles de calamar fresc, amb paciència, les anem submergint en la barreja. Han de quedar ben xopes i arrebossades per tot arreu.
-Fregim les anelles en abundant oli ben calent. Es important posar les anelles d'una en una per a garantir que quedin amb la forma adequada. Les fregim un parell de minuts per cada banda.
Són uns 10 minuts
-Les reservem sobre un paper absorbent.
-Posem les anelles de calamar ben calentes , en un plat amb una mica de llimona.

25min


Recepta de cuina de Calamars a la romana
En el plat per degustar-los
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2481 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: