Mongetes del ganxet cuites a casa, amb una sardina de la costa fregida

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 500 grams de mongetes del ganxet seques
  • Quatre sardines de la costa, comprades a la bacallaneria
  • Una branca d'àpi
  • Mtija ceba pelada
  • Mitja cabessa d'alls amb pell
  • Dues fulles de llorer
  • Sal
  • Dos claus d'olor
  • Oli d'oliva arbequina verge extra
  • Bicarbonat
  • Aigua mineral sense gas

4 racions

Utensilis

Una cassola fonda amb tapa
Quatre plats de porcellana blancs
Una paella mitjana

Elaboració

El dia abans agafem les mongetes i les posem en remull amb un polsim de bicarbonat.
El dia de fer-les, les netegem a raig d'aixeta, i les posem a la cassola amb l'aigua necesaria per coure-les. Tot seguit afegim : La ceba pelada amb dos claus d'olor clavats, l'àpi, els alls, el llorer i un polsim de sal.
Ho posem en el foc tapat, a foc viu, i quan arrenca el bull ho posem a foc mitjà fins que les mongetes són cuites.
Mentre les mongetes es couen, a part en una paella amb oli d'oliva, fregim les sardines sense cap i ben netes. Un cop són fregides, les reservem.
En el moment de muntar el plat, posem tres cullerots de mongetes, una sardina al damunt amb un raig d'oli de fregir-les, i ja ho podem treure a taula. No cal dir, que aquest és un bon esmorzar de forquilla oi?.

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1705 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: