Tall rodó de vedella rostit amb carxofes i fredolics

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un rodó de vedella de dos quilos aproximadament, de la part de la llata, enllardat i lligat
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Un got de ví ranci
  • Vuit pastanagues pelades i picolades
  • Tres cebes picolades
  • Quatre alls pelats i aixafats
  • Un ramet d'herbes lligat (farigola,romaní,julivert i llorer)
  • Un pot gran de fredolics de uns 600 grams aproximadament
  • Vuit carxofes grans
  • Brou fet amb una pastilla de concentrat
  • Un brot de julivert
  • Aigua

8 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica alta amb tapa
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Un cassó gran
Una paella gran
Una cassola de terrissa gran
Un ganivet filetejador

Elaboració

Primerament, en una cassola metàl·lica amb un raig d'oli d'oliva, sofregim el rodó salpebrat per totes les parts.Tot seguit el reguem amb el ví ranci. Seguidament, afegim les pastanagues, les cebes, els alls i el ramet d'herbes i deixem que fregeixi tot plegat.
A continuació, ho cobrim amb el brou de concentrat, tapem la cassola i ho deixem coure aproximadament durant una hora i mitja.
A part, en un cassó amb aigua, sal i un ramet de julivert, posem a coure les carxofes netes i tallades a lo llarg en quatre trossos. Quan són cuites, les reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli, saltegem els fredolics amb una mica de sal, fins que han deixat anar tota la seva aigua, i els reservem.
Quan la carn és gairebé cuita, retirem el rodó de la cassola, i deixem refredar.
Tot seguit, passem la bressa per la batedora elèctrica i la passem pel colador xinès a la cassola de terrissa on acabarem de fer el rodó.
Seguidament, amb l'ajud d'un ganivet filetejador, tallem el rodó en talls de mig dit aproximadament, i els afegim a la cassola amb la salsa, juntament amb les carxofes i els fredolics. Corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot el conjunt fins que el tinguem a punt de cuit, i ja el podrem servir a taula en la mateixa cassola.

2h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3639 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: