Morro de bacallà a la mel, gratinat amb allioli de codony

Ingredients

  • Un morro de bacallà d’uns 150 g dessalat
  • Oli d' oliva
  • 1 Pell de taronja
  • El suc d'una taronja
  • 100 g de mel

Per l’all i oli de codony:

  • 1 All
  • 1 Codony
  • 15 cl d'oli
  • Sal
  • Aigua

1 racions

Utensilis

Morter

Elaboració

Per fer l’allioli de codony:

Bullim el codony i li traiem tota la carn. El deixem sense pell ni llavors.
Piquem en un morter l’all ben fi amb una mica de sal.
Hi afagim el codony trinxat i ho anem remenant amb la mà de morter i tirant-hi l’oli a poc a poc.

Per fer el bacallà:

Confitem oli amb la pell de taronja i el suc sense que l'oli arribi a l'ebullició, durant 30 minuts.
Quan estigui confitat hi afegim dos culleradetes de mel.
Després, en una safata d’anar al forn, previament preescalfat el forn a uns 200 graus, hi afegim el morro de bacallà dessalat amb la pell cap amunt. Deixem coure uns 15 minuts.
A continuació, sobre el bacallà hi posem el confitat de taronja i mel amb l’allioli de codony.
Ho gratinem al forn uns 5 minuts.
Deixem l'oli confitat a una temperatura de 60º, durant uns 15 minuts.
Mentre en una paella amb una mica d’oli salem els espinacs i els saltegem (será part de l’acompanyament).
Per emplatar:
Posem al plat el morro de bacallà amb la pell cap avall, en un costat els espinacs.

1h


Recepta de cuina de Morro de bacallà a la mel, gratinat amb allioli de codony
En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3636 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: