Carxofes i cloïses amb salsa verda

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dotze carxofes de mida mitjana
  • Un quilo de cloïses
  • Fumet blanc de peix ( el podeu trobar a les meves receptes )
  • Un brot de julivert sencer
  • Julivert picolat
  • Dotze alls laminats
  • Oli d'oliva
  • Un got de ví blanc
  • Farina

4 racions

Utensilis

Una cassola marinera ( plana )
Un batedor de varetes
Una cassola fonda
Un cassó gran
Un colador fí ( gran )

Elaboració

Primerament, agafem les carxofes, els traiem les fulles més gruixudes, i les tallem en trossos regulars, a lo llarg. Seguidament, les posem a bullir en una cassola fonda amb aigua, sal, i un brot de julivert.
Quan ja són cuites, les reservem en la mateixa aigua de la cocció.
A part, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim les cloïses, i un cop obertes les retirem, colem el suc de la cocció, i les reservem.
A continuació, en una cassola plana, fregim els alls laminats amb un raig d'oli d'oliva.
Quan ja són mig rossos, espolsem amb farina i anem remenant amb el batedor de varetes. Tot seguit, afegim el got de ví blanc i seguim remenant. Seguidament, afegim el suc de les cloïses colat i una mica de fumet de peix blanc, i seguim remenant amb el batedor.
Quan tot plegat ja arrenqui el bull, afegim les carxofes ben escorregudes i les cloïses, corregim de sal i remenem la cassola tot sacsejant-la de forma circular. Tot seguit, ho espolsem amb el julivert picolat, i ja ho podrem treure a taula en la mateixa cassola.

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1337 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: