Ous en escabetx amb salsa d'espinacs i patates neu

Ingredients

Ous en escabetx:

  • 8 ous crus amb closca
  • 1 litre d'aigua
  • 1 litre de vi negre
  • 1 dl de vinagre
  • 4 culleradetes de sal
  • Una cullerada de comí.
  • Una cullerada de pebre, en gra
  • 3 fulles de llorer
  • 4 clavells d'olor
  • 1 remet, de romaní
  • 1 remet de farigola
  • 1 ceba tallada a tires.
  • 2 grans d'all
  • 1 bitxo

Salsa d’espinacs:

  • 100 g d'espinacs frescos
  • 1 escalunya picada
  • 1 culleradeta de mantega
  • 2 dl de vi blanc
  • 6 dl de Crema
  • Sal i pebre

4 racions

Elaboració

Ous en escabetx:

Bull tots els ingredients excepte els ous en una olla, afegeix els ous al líquid i cou durant 10 min.
Treu els ous i rotlla sobre la taula perquè es trenqui la closca, i torna a posar-los al brou, tanca hermètic i deixa reposar en el líquid durant dos dies.

Salsa d’espinacs:

Blanqueja breument, els espinacs amb aigua bullent amb sal, refreda amb aigua amb gel, esprem bé i pica que quedin ben fins
Sofregeix a foc lent l'escalunya en la mantega, desglaça amb el vi i deixa reduir a la meitat.
Agrega la crema i porta a ebullició, deixa reduir fins que la salsa espessí una mica.
Assaona amb sal i pebre i després afegeix els espinacs.
Escalfa els ous en el mateix brou, pela els ous encara calents, talla en meitats i afegeix a la salsa d’espinacs
Com acompanyament serveix unes patates, neu, que són patates bullides i premsades directament sobre el plat amb la premsa, patates.
Serveix amb una bagueta acabada de fer.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1502 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: