Crema freda de carxofes i gambetes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 600 grams de carxofes congelades
  • Un litre d'aigua mineral
  • 200 grams de gambetes congelades, pelades
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Nata líquida
  • Nou moscada
  • Conyac
  • Quatre rodones de pa de motlle, de 5 centimetres de diametre
  • Mitja ceba pelada

4 racions

Utensilis

Un cassó gran
Una paella mitjana
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Un batedor de varetes
Un talla pastes de cinc centimetres de diametre
Una gerra de vidre gran
Quatre escudelletes de porcellana blanca

Elaboració

Primerament, en un cassó gran amb aigua mineral i un polsim de sal, posem a coure les carxofes i la ceba. Quan són cuites, les passem per la batedora elèctrica i el colador xinès, al cassó hon acabarem de fer la crema.
Seguidament, a foc baix, anem remenant amb el batedor de varetes, corregim de sal i nou moscada, i hi afegim un toc de nata liquida, fins aconsseguir una crema fina i homogènea.
Seguidament, la fiquem en una gerra a la nevera, fins el moment de servir.
A part, en una paella mitjana, fregim les rodelles de pa de motlle per les dues cares, i les reservem. Tot seguit, en la mateixa paella, saltem les gambetes amb un rajolí d'oli d'oliva i un polsim de sal. A continuació, afegim un raig de conyac i ho flamegem.
Seguidament, amb l'ajud d'un ganivet, picolem les gambetes, i omplim amb elles les rodelles de pa fregit, i ho reservem.
En el moment de servir-ho a taula, omplim les escudelletes fins a dalt de tot, posem una llesqueta amb les gambetes al damunt, i ja ho podem treure a taula.

40min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1843 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: