Pastis de patata, col i cansalada, gratinat

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Vui patates grans
  • Una col mitjana
  • Sis tires de cansalada de panxeta
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre en pols
  • Beixamel ( la podeu trobar ales meves receptes )
  • Formatge ratllat

6 racions

Utensilis

Una premsadora ( passapurés )
Una cassola metal·lica, fonda
Un paella gran
Un bol de vidre gran
Una safata rodona, de porcellana
Un motlle ample, desmotllable
Paper sulfuritzat

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullim les patates amb pell. Quan són cuites, les reservem. A part, a la cassola fonda, bullim la col, amb aigua i sal, i quan és cuita, la deixem refredar. Tot seguit, en una paella amb oli d'oliva, fregim la cansalada de panxeta, tallada a trossets menuts, i un cop fregida, la reservem. A part, fem la beixamel com explico a la meva recepta, i la reservem damunt la planxa calenta.
Quan la col ja és freda, la picolem amb el ganivet, i la barregem amb la cansalada, en el bol de vidre. Tot seguit, posem un full de paper en el fons del motlle, i anem fent una capa amb les patates pelades, passades per la premsadora. Seguidament, fem una altra capa, amb la col i la cansalada, i seguidament, ho cobrim amb una capa de beixamel, ho espolsem amb formatge ratllat i ho gratinem en el forn a 180º, fins que sigui ben rosset.
Un cop gratinat, el desmotllem, i el posem en una safata rodona, de porcellana, i ja el podrem treure a taula.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1468 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: