Cua de bou sense feina amb salsa de ratafía

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

Per la cua de bou:

  • 1 kg de Cua de Bou
  • 1 Pastanaga
  • 1 Ceba
  • 1 Porro
  • 1 Cabeça d'alls
  • 1/2 litre de brou de verdures
  • 2 Cullerades de salsa de tomàquet
  • 1 litre d'aigua
  • Farigola i romaní
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre negre mòlt
  • 50 g de rossinyols

Per la salsa de ratafía:

  • Un got de ratafia
  • Una mica d'aigua (un rajolí)
  • Un got d’aigua mineral
  • Dues cullerades de sucre

4 racions

Elaboració

De la cua de bou desossada:

En un cassó amb una mica d'oli sofregim l'all laminat, la ceba, el porro i la pastanaga, tot tallat a dauets.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregim la cua de bou, ja salpebrada i tallada a rodanxes. Quan estigui daurada, la posem al cassó de les verdures juntament amb la salsa de tomàquet, el brou de verdures i una mica de sal.
Deixem coure durant 30 minuts.
Després, hi afegim l'aigua, la farigola i el romaní i ho deixem coure tot junt durant 90 minuts. Mentre es fa la cua de bou, en una paella amb una mica d’oli, saltegem els rossinyols i els reservem.
Un cop la cua sigui cuita, la deixem refredar una mica, la desossem i en una safata per anar al forn hi posem aros d’emplatar, untats amb oli per dins, els anem omplint amb la carn de la cua desossada i els posem al forn uns 5 a 10 minuts a uns 150º, això compactarà la carn desossada i la mantindrà calenta. Passats els 5-10 minuts, desemmotllem la carn i la posem en una cassola amb suc de la cocció, els rossinyols i la salsa de ratafia. Deixem coure, a foc lent , entre 5 i 10 minuts.

De la salsa de ratafía:

Mentre es va fent la cua de bou, en un cassó, preparem un caramel amb un rajolí d'aigua i dues cullerades de sucre.
Quan agafi color, hi afegim un got de ratafia i un got d'aigua mineral.
Es deixa reduir fins que tingui la textura de xarop.

Per emplatar:

Dos aros de cua de bou per persona amb el suc de la cocció i la salsa de ratafia amb quatre rossinyols.

2h 20min


Recepta de cuina de Cua de bou sense feina amb salsa de ratafía
En el plat per degustar-la.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3600 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: