Llomillet amb Oporto i prunes

Ingredients

  • Un llomillet de porc grosset
  • 24 prunes confitades
  • Un got de vi d'Oporto
  • 300 dl. de crema de llet
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva verge
  • Una cullerada de melmelada de mores (opcional)

4 racions

Elaboració

Posarem les prunes dins d'un bol amb l'Oporto una hora aproximadament.
Tallarem el llomillet a rodanxes no massa primes, i el passarem lleugerament per la paella amb oli, prèviament salpebrat, i el reservarem.
Posarem dins la mateixa paella l'Oporto i les prunes, i deixarem que perdin l'alcohol o esperit de vi, i quan hagi reduït una mica, hi afegirem la crema de llet, i els trossos de llomillet, deixant-ho coure cinc minuts. Veureu que queda una salseta espessa i riquíssima.
Podeu afegir-hi també la melmelada si us agrada més dolç, però sense posar-li, també és prou bo.
Jo particularment, ho he provat amb licor "Pacharan" i també queda prou bé.

15min

Notes

En aquesta recepta, s'hi pot posar també unes panses sense pinyol.
Sobretot, no deixeu que bulli massa la carn, ja que es queda dura.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1621 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: