Pastís de mascarpone

Ingredients

  • 500 g de formatge Mascarpone
  • 250 g de formatge de Burgos
  • 4 ous
  • 150 g de Galetes Maria
  • 125 g de mantega
  • 150 g de sucre
  • 2 cullerades soperes de farina
  • 1/2 culleradeta de moka de sucre vainillat

Per decorar:

  • 200 g de melmelada de fruits vermells
  • Anous

8 racions

Utensilis

Un motllo desmotllable d'uns 26 cm aproximadament.
Una batedora

Elaboració

La primera cosa que hem de fer, és treure la mantega de la nevera per poder-la treballar.
Trenquem les galetes i les esmicolem amb una màquina per triturar. Han de quedar triturades però no fetes pols.
Quan les galetes estan ben esmicolades, les barregem amb la mantega tova (a punt de pomada).
Primer les aixafem amb una forquilla i quan està tot barrejat, treballem la massa una mica amb les mans de manera que es formi una bola uniforme.
També podem fer-ho amb la Termomix: triturem les galetes durant 20 segons, velocitat 8. Després afegim la mantega i ho triturem tot durant 10 segons. Acabem de barrejar amb la forquilla i amb les mans.
Folrem la base del motllo amb paper vegetal i la cobrim amb la pasta de galetes. Ha de quedar ben repartida per tota la base. Podem passar un corró per tal que quedi ben repartida. Fiquem el motlle a la nevera durant 1 hora.
Posem a la batedora: els formatges, els ous, la farina, el sucre i la vainilla. Ho batem fins que quedi tot ben barrejat.
Engrassem les parets de motllo i aboquem la barreja dins del motllo on hem posat la base de pasta de galeta.
Fiquem el pastís al forn, ja calent, a 180 graus, i el deixem coure durant uns 40 minuts.
El punxem amb un escuradents, per saber si ja està fet (haurà de sortir sec). Si no ha quedat prou fet, el podem deixar 10 o 15 minuts més al forn a uns 100 graus de temperatura.
Escalfem la melmelada per poder-la repartir bé per sobre del pastís i el decorem amb mitges anous
L'hem de deixar refredar i ficarlo a la nevera fins que estigui ben fred, per poder-lo desmotllar amb facilitat.

1h

Notes

S'ha de tenir en compte que el pastís pujarà com un suflé quan estigui al forn, però quan es tregui del forn, tornarà a baixar. Per tal que no quedi oliós, és important que la base de galetes i mantega estigui ben freda abans de tirar-hi la barreja dels altres ingredients.
Si el volem fer més petit, posarem la meitat dels ingredients i utilitzarem un motllo de 20 o 22 cm.
Aquest pastís es pot congelar. El podeu fer qualsevol dia que tingueu temps i tenir-lo a punt per un dia especial.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

16133 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

7 comentaris:

Enriqueta Ribalta Segarra diu:
Feliçitats per la recepta, le provat i realment es excelent.
Graçies per compartir aquestes receptes tan bones
Àngels Fernández Guillén diu:
Moltes gràcies Enriqueta. Celebro que t'hagi agradat. Jo també opino que aquest pastís surt molt bo i queda molt maco. Una abraçada.
Dolors Font Hossa diu:
Es boníssim!!!!!!!
Àngels Fernández Guillén diu:
Moltes gràcies Dolors
Una abraçada
Àngels Fernández Guillén diu:
Moltes gràcies Dolors
Una abraçada
Concepció Casanellas Font diu:
Bonissimmmmmmmm.
Àngels Fernández Guillén diu:
Algú m’ha demanat que revisi la recepta d’aquest pastís, perquè li ha quedat molt oliós.
Prova de ficar a la nevera durant una hora, el motlle amb les galetes i la mantega. Quan aquesta base s’hagi refredat bé, afegeixes la barreja amb la resta dels ingredients.
Espero que et funcioni.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: