Puding de salmó fresc amb verdures

Ingredients

  • 600 grams de salmó fresc
  • 200 grams de pèsols congelats
  • Tres pastanagues
  • Aigua
  • 800c.c. de nata líquida per muntar
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Nou moscada
  • Set ous sencers
  • Mitja ceba
  • Una fulla de llorer
  • Una branca d'api
  • Mantega

10 racions

Utensilis

Una safata fonda pel bany maria
Una pudinera gran
Una safata de porcellana blanca plana
Un cassó gran
Una escorredora
Paper film
Una batedora elèctrica
Un bol de vidre gran
Tres fulls de paper de diari
Escuradents

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullim els pèsols i les pastanagues pelades.
Un cop cuites al "dente", les deixem refredar i amb l'ajud d'un ganivet picolem les pastanagues tot deixant els pèsols sencers.
Seguidament, en un cassó fiquem: el llorer, la ceba i l'api i fiquem a coure el salmó uns deu minuts i el retirem. Un cop fred, l'esmicolem en compte que no hi hagi cap espina, i el fiquem en el bol de vidre, juntament amb els pesols i les pastanagues.
A part, en un cassó fondo, fiquem la nata líquida, els ous trencats, un polsim de sal, un polsim de pebre negre, i la nou moscada.
Tot seguit, passem la batedora elèctrica i un cop batut, ho afegim en el bol juntament amb tots els ingredients.
A continuació, engreixem la pudinera i la cobrim amb el paper film.
Seguidament, omplim la pudinera amb tots els ingredients, la tapem amb el paper film i la fiquem dintre de la safata fonda pel bany maria amb tres fulls de paper de diari a sota.
Tot seguit, omplim la safata amb aigua fins a tres quartes parts de la pudinera, la fiquem en el forn a 180º uns 55 minuts, i un cop passat aquest temps, clavem un escuradents i si surt net, ja és cuit. Deixem que refredi i tot seguit ho desclavem, ho fiquem a la safata de porcellana i ja ho tindrem llest per servir a taula i tallar tantes racions com necessitem.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2489 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: