Risotto de calamar i tomàquets secs

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 700 grams de tubs de calamar
  • 1,2 litres de brou de peix o verdures
  • 4 escalunyes
  • 2 alls
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 300 grams d'arròs per risotto
  • 2 dl de vi blanc
  • 80 grams de tomàquets assecats en oli
  • 4 branquetes d'alfàbrega
  • 40 grams de formatge parmesà
  • 4 cullerades de formatge crema (mascarpone)
  • Sal i pebre

4 racions

Elaboració

Neteja els tubs de calamar, tirant amb cura la cutícula i elimina qualsevol pell.
Renta els tubs i talla en tires primes.
Mentrestant, pela les escalunyes i pica finament l'all.
Escalfa l'oli en una cassola.
Cuina les escalunyes i els alls fins que comencin a prendre color daurat.
Afegeix les tires de calamar i salta breument.
Retira i reserva.
Posa l'arròs a l'olla i ofega a foc mitjà durant 1 minut.
Desglaça l'arròs amb el vi blanc i deixa bullir, mentre l'agites a foc baix.
Cobreix l'arròs amb brou bullent i cuina a foc mitjà, aboca a poc a poc la resta de brou, tot remenant sovint durant uns minuts o fins que estigui al dente.
Mentrestant deixa escórrer els tomàquets secs i talla en tires.
Agrega al risotto i barreja bé.
7 minuts abans de finalitza la cocció, afegeix el calamar.
Mentrestant renta l'alfàbrega, escorre i asseca, arrenca les fulles i talla en tires fines.
Ratlla el parmesà ben fi.
Al final de la cocció, agrega al risotto, el formatge crema i el formatge parmesà.
Assaona amb sal i pebre i escampa l'alfàbrega pel damunt.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1454 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: