Lluç a la basca

Ingredients

  • 1 Lluç d’1,2 Kg fresc, tallat a rodanxes
  • 200 g de Cloïsses
  • 500 g de Musclos
  • 5 Dent d’all
  • 2 Cebes
  • Julivert picat
  • 1 Got de vi blanc
  • 2 Ous durs
  • 8 Espàrrecs verds
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre mòlt
  • Sal
  • Farina
  • Carxofa (opcional)

4 racions

Elaboració

Posem les cloïsses en un bol amb aigua i sal durant una estona perquè treguin la terra que tinguin. En una cassola amb oli sofregim els dents d’all picats . Quan estiguin dauradets , hi afegim la ceba tallada a trossos i ho deixem sofregir una estona fins que la ceba quedi transparent. Salpebrem les rodanxes de lluç, les enfarinem , i les afegim a la cassola del sofregit, juntament amb el vi blanc i les cloïsses escorregudes, ho rectifiquem de sal i pebre i ho deixem coure tot junt durant uns 10 minuts, mentre remenem la cassola com si féssim un pil-pil. Fem els musclos al vapor. Després, hi posem una mica de julivert picat, els espàrrecs, els ous durs, pelats i tallats per la meitat i els musclos, ho deixem coure tot junt durant 5 minuts més i ho retirem del foc. Emplatem el lluç amb els espàrrecs i l’ou dur, i ho salsem amb el suc de la cocció. Jo, hi he posat carxofa perquè m’agrada molt però no és habitual, per això a la recepta no en parlo, però a la foto hi ha mitja carxofa.

45min


Recepta de cuina de Lluç a la basca
En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2207 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: