Ostres vives especials de Gillardeau

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 12 Ostres especials de Gillardeau, fresquíssimes
  • Llimona
  • Pebre negre mòlt
  • Gel picat

2 racions

Utensilis

Obre ostres.

Elaboració

Com obrir ostres:

L’obre ostres : Sovint en forma de ganivet de fulla curta i ampla. Amb un topall en forma de disc perpendicular a la fulla que evita l’excessiva penetració d’aquesta al temps que permet una pressió major per introduir la fulla entre les valves.
La funció d’aquesta fulla, de tallant doble i punta punxeguda, és passar entre les valves a traves de la xarnera (frontissa que les uneix) i seccionar després el potent múscul adductor (el que les tanca) del centre de la petxina. Cal, doncs, clavar-la entre les valves per la part més estreta tot fent alçaprem i, després, passar-la entre la carn i la valva plana fins seccionar aquell múscul, alliberant així aquesta part de la closca i deixant al descobert l’animal. Òbviament, l’operació es fa en viu, ja que la cocció de l’ostra, com tots els Bivalves, ja separa les valves.
Els models que posen l’ostra en un suport solen tenir el problema de la mida de l’ostra que fa que, al final, algunes les hàgim d’obrir pel mètode tradicional.
Cal obrir-les en viu per mantenir-ne els líquids interns i evitar-ne la dissipació. Per això es fa sempre amb la valva plana cap amunt.
És important la protecció de la mà que aguanta l’ostra.
Hi ha guants de malla de ferro que, a més, us poden servir per quan talleu carn o feu altres operacions de risc.
Tot i ser un estri de poca utilitat, penseu que quan el feu servir serà per una bona estona. Busqueu un mànec còmode.

Com les servim:

Les servim sobre una safata amb gel picat, amb la part de la closca on hi ha la carn i amb uns talls de llimona. A part, deixem pebre negre mòlt.

20min

Notes

OSTRA ESPECIAL GILLARDEAU.
FEM CULTURA:
Llegendària casa fundada a finals del segle XIX per Henri Gillardeau a la regió de Marennes, molt a prop de l'illa d'Oléron, que avui regenta la quarta generació: Thierry Gillardeau. Des d'antany fins ara han aconseguit conrear un dels més grans tresors de l'univers gastronòmic, el que els ha donat celebritat.
Estem davant d'un autèntic àpat, tant per la seva qualitat intrínseca com per la idiosincràsia.
Uneix contundència amb refinament, o refinament amb contundència.
Uneix, i això el diferencia, dolçor amb salinitat. Curiosament es mostra dolça i marina. Uneix carnositat amb tendresa, tendra carnositat.
Ens trobem davant d'una ostra que albergant tota la força de l'oceà posseeix qualitats innates diferencials extremadament delicades.
Els que pensin que les ostres planes són la cinquena essència , aquí tenim una excepció genial: són ovalades i de cavitat profunda.


Recepta de cuina de Ostres vives especials de Gillardeau
En la safata per degustar-les.
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Ostres vives especials de Gillardeau
En el plat.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1177 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: