Fideus amb colomí

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Dos colomins
  • 200 grams de fideus gruixuts del nº3
  • Aigua
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Mantega
  • Uns brins de safrà
  • Oli d'oliva
  • Una ceba picolada
  • Dues fulles de llorer
  • Un cullerot de sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Brou de pollastre casolà [Veure recepta]
  • Un got de vi blanc
  • Tres alls aixafats

4 racions

Utensilis

Una cassola fonda de terrissa
Uns estalvis
Un cassó gran
Una escorredora

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua, sal, i un tròs de mantega, fiquem a coure els fideus fins que són cuits al "dente" i els reservem.
Si coem primer els fideus, al afegir-los a la cassola sempre posarem la quantitat justa de fideus i així ens sortira perfecte.
A continuació, en una cassola de terrissa fonda amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els colomins tallats en trossos més aviat petits salpebrats, juntament amb: la ceba picolada, els alls aixafats i les dues fulles de llorer. Quan tot plegat és ben daurat, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, el vi blanc i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim el brou que cobreixi el colomí, i deixem que cogui a foc baix fins que el colomí estigui cuit.
Tot seguit, afegim els fideus ben escorreguts, corregim de sal, afegim uns brins de safrà i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta també la podem fer, substituin els colomins per guatlles.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1744 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: