Sopa de crancs i galeres amb arròs, fideus i gambetes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 300 grams de crancs de mar
  • 300 grams de galeres
  • 200 grams d'arròs tipus "bomba"
  • 200 grams de fideus del nº2
  • Tres litres de fumet de peix [Veure recepta]
  • Anís sec
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Julivert picat
  • Pa fregit
  • Ametlles torrades
  • Un all pelat
  • Conyac
  • 300 grams de gambes pelades de mida mitjana
  • La part blanca de dos porros
  • Una fulla de llorer

4 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una sopera de porcellana blanca
Quatre escudelles de mida mitjana
Un colador fí gran
Una batedora elèctrica
Un cassó gran
Un pot fondo

Elaboració

Primerament, en un cassó gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: els crancs, les galeres, els porros picolats i la fulla de llorer.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim un got de conyac i ho flamegem.
Seguidament, afegim un litre de fumet i deixem que arrenqui el bull a foc baix durant vint minuts.
A continuació, passem la batedora elèctrica, i tot seguit amb l'ajuda del colador fi ho passem a la cassola fonda on acabarem de fer la sopa.
A part, en un pot fondo fem una picada amb: un all pelat, julivert picolat, un grapat d'ametlles torrades, pa fregit, sis gotes d'anís sec, i una mica de fumet de peix.
Tot seguit, fiquem la picada i la resta dels tres litres de fumet a la cassola, i deixem que arrenqui el bull. Tot seguit, afegim: l'arròs, els fideus i les gambetes, corregim de sal, i quan tot plegat ja és cuit al nostre gust, ja podem servir la sopa en la sopera de porcellana, i les quatre escudelles.

1h 30min


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2224 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: