Pastís de bledes i cebes

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Massa:

  • 100 g de farina integral
  • 100 g de farina blanca
  • ¾ de culleradeta, de sal
  • 80 grams de mantega freda, tallada a trossos
  • 1 dl d'aigua
  • ¼ de peça de llevat (aproximadament 10 g).

Farciment:

  • 1/2 cullerada de comí
  • 1 cullerada de mantega
  • 400 grams de cebes, tallada fina en forma de lluna
  • 300 grams de bledes (les tiges tallades en trossos d'1 cm, el verd d'uns 2 cm)
  • ¼ de culleradeta de sal
  • Una mica de pebre.

Cobertura:

  • 1,8 dl de crema agra
  • 1 cullerada de fècula de blat de moro
  • 2 ous
  • ½ culleradeta de sal
  • Una mica de pebre
  • 150 grams de formatge Appenzeller curat, tallat a trossos petits.

4 racions

Elaboració

Massa:

Barreja les dues farines i la sal en un bol.
Afegeix la mantega, i frega amb els dits uniformement la massa.
Dissol el llevat en l'aigua, aboca a la barreja de farines, i treballa ràpidament per formar una massa suau.
Tapa i deixa reposar uns 10 minuts.
Estira la massa en una mica de farina fins a aconseguir una rodona de 34 cm de diàmetre.
Col·loca a la safata de coure, i punxa amb una forquilla.
Reserva a la nevera.

Farciment:

Rosteix el comí en una paella, sense parar de remenar.
Deixa que s'escalfi la mantega a la mateixa paella.
Ofega les cebes i bledes en porcions a foc mitjà, voltejant de tant en tant durant uns 12 minuts.
Agrega el comí al preparat, assaona al gust.
Deixa refredar, escorre.

Cobertura:

Afegeix a la crema tots els ingredients, fins incloent el pebre i barreja bé.
Escampa la meitat de la barreja de vegetals sobre la base de la massa, i la meitat dels trossets de formatge .
Repeteix el procés amb l'altra meitat, i aboca per sobre, la cobertura de crema.
Enforna aproximadament uns 30 min, a la meitat inferior del forn preescalfat a 200 graus.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2692 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: