Llom de lluç amb trompetes de la mort i escamarlans amb salsa al cava
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 4 Lloms de lluç frescos que a la peixateria ens preparen i els hi demanem les espines i el cap del lluç
- 300 g de Trompetes de la mort millor de temporada.
- 12 Escamarlans frescos
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre negre mòlt
Per la salsa al cava:
- Les espines i el cap del lluç
- 2 Escalunyes
- 1 Copa de cava
- 1 dl de Nata
- Oli d’oliva verge
4 racions
Elaboració
De la salsa de cava:
Tallem les escalunyes en juliana, les saltem a foc suau amb oli d’oliva verge en un cassó, sense deixar que agafin color.
Després, hi afegim una copa de cava i ho deixem reduir.
Tot seguit, hi afegim les espines i el cap del lluç, li donem uns tombs i hi posem aigua calenta al recipient, just per cobrir-ho tot.
Ho deixem coure 20 minuts a foc mitjà. A continuació, hi afegim la nata i ho deixem bullir 5 minuts més.
Ho retirem del foc i ho passem per un colador xinès fi. Reservem la salsa.
De les trompetes de la mort:
En una paella, hi posem una mica d’oli, quan està calent, hi tirem el bolets amb una mica de sal (previament rentats amb el mínim d’aigua posible i ben bufats). Deixem coure uns 10 minuts, perquè treguin tota l’aigua. Els resevem.
Del escamarlans:
Amb la mateixa paella, amb un rajolí d’oli, salem els escamarlans i els saltem uns 3 minuts. El reservem.
Del lluç:
En una paella amb oli calent, hi posem a coure a foc suau els lloms de lluç salpebrats, per la part de la pell.
Els hi donem la volta i els continuem coent per l'altra banda, procurant que no agafin color i que la cocció sigui igual per dins i per fora. Són uns 10 minuts.
Per emplatar:
En un plat, hi posem al fons una mica de salsa de cava, damunt un llom de lluç i tres escamarlans per persona. També, per sobre un grapat de trompetes de la mort.
Ho mollem tot amb més salsa de cava.
Ja es pot servir el plat.
55min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2097 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.