Sopa d'hivern amb col, xoriç i cigrons

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Tres litres de brou de pollastre casolá (el trobareu a les meves receptes)
  • Una tira de xoriç (xistorra)
  • Una ceba picolada
  • Tres alls laminats
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre vermell dolç
  • Vuit llesques de pa de barra
  • 200 grams de cigrons cuits
  • Una col d'hivern de mida mitjana

6 racions

Utensilis

Una cassola metal·lica fonda
Una sopera de porcellana blanca
Sis escudelletes de porcellana blanca
Un batedor de varetes

Elaboració

Primerament, netegem la col i la tallem eb juliana ben fina, i la reservem.
Seguidament, en la cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada fins que és transparent, i tot seguit afegim els alls laminats i el xoriç tallat a rodelles fines.
Quan els alls són una mica rossos, afegim una cullerada de pebre vermell, i les llesques de pa.
Seguidament, abans no es cremi el pebre vermell, afegim el brou de pollaste i deixem que arrenqui el bull.
Quan les llesques de ja siguin ben toves, passem el batedor de varetes fins que s'han desfet del tot i tot seguit, afegim la col tallada a juliana, els cigrons i deixem que cogui tot plegat a foc baix, fins que tot el conjunt és cuit. Corregim de sal i deixem que s'acabi decoure tot plegat uns set minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la sopera i les sis escudelletes.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1899 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!