Lloms de bacallà sobre llit de carbassó i ceba caramel·litzada, gratinats amb allioli de poma
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Quatre lloms de bacallà d'uns 200 grams cadascun
- Oli d'oliva
- Farina
- Dos carbassons mitjans
- Ceba caramel·litzada (la trobareu a les meves receptes)
- Allioli de poma (el trobareu a les meves receptes)
4 racions
Utensilis
Una placa pel forn amb paper sulfurat
Una paella gran
Dues espàtules metàl·liques grans
Una safata plana amb un paper de cuina
Quatre plats grans de porcellana blanca
Elaboració
Primerament, enfarinem els lloms de bacallà els fregim amb oli ben calent i els fiquem en una safata damunt un paper de cuina, i els reservem.
Seguidament, fem la ceba caramel·litzada com explico a la meva recepta, i la reservem.
A part, fem l'allioli com explico a la meva recepta, i el reservem.
A continuació, tallem els carbassons en tires primes a lo llarg, els salem, els enfarinem, els fregim amb oli uns tres minuts, i els reservem.
Ja per acabar la recepta, amb les tires de carbassó, fem quatre llits damunt el paper sulfurat que tenim a la placa pel forn, afegim una mica de ceba caramel·litzada al damunt, posem un llom a sobre i el cobrim amb una capa d'allioli de poma, i tot seguit, el gratinem en el forn a 180º, fins que l'allioli ja veiem que és ben daurat, i amb l'ajud de les espàtules grans i amb molta cura els anirem ficant cadascun en el seu plat i ja els podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina de primavera La meva cuina del bacallà
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2686 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.